Gravelsykkel
Les mer
Utforsk overgangen mellom asfalt og naturskjønne grusveier med en gravelsykkel!
Gravelsykkel (cyclocross) gir deg friheten til å veksle mellom asfalterte veier og naturskjønne grusstier med letthet. Enten du er ute etter den raske følelsen av en cyclocross sykkel eller allsidigheten av en grusracer, har vi et nøye utvalgt sortiment som møter dine behov. Utforsk grensene for hva en sykkel kan gjøre og la eventyret begynne på tvers av alle terrengtyper.
- Størrelse 22 Fjern denne varen
- Merke Rock Machine Fjern denne varen
Gravelsykkel - En allsidig sykkel for eventyrlystne syklister

Gravelsykkel er en relativt ny trend og er den perfekte allround sykkelen til asfalt, by, grus, skogsbilveier, og lettere terreng. Den har sin opprinnelse fra amerikanske grusritt og er ganske populær på grunn av dens allsidighet til å sykle omtrent hvor som helst. Gravelsykkelen har slått sammen de beste delene fra terrengsykler og landeveissykler for å takle tøft terreng i høy fart. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva Gravelsykkel er, hvorfor det er så populært blant syklister, og hva du bør vurdere når du skal kjøpe en.
Hva er en gravelsykkel ?
En Gravelsykkel som også blir kalt for, Grusracer og Cyclocross en type terrengsykkel som er designet for å takle alle typer terreng. Det har vanligvis bredere dekk og en lettere ramme enn en vanlig terrengsykkel, som gjør det mer egnet for sykling på grusveier og stier. Gravelsykkel har også vanligvis en mer oppreist kjørestilling enn en racersykkel, som gjør det mer behagelig på lengre turer.
Hvorfor er Grusraceren så populært ?
Gravelsykkel er populært blant syklister av flere grunner. For det første er det en allsidig sykkel som kan takle alle typer terreng, noe som gjør den til et flott valg for eventyrlystne syklister. For det andre gir det deg muligheten til å sykle på grusveier og stier som du vanligvis ikke ville kunne sykle på med en vanlig racersykkel. For det tredje er Gravelsykkel mer behagelig å sykle på enn en racersykkel, noe som gjør det til et bedre valg for lange turer.
Hva du bør vurdere hvis du skal kjøpe deg en gravelsykkel
Ramme:Gravelsykkel kommer i forskjellige størrelser og materialer, inkludert aluminium, karbon og stål. Du bør velge en ramme som passer din kroppsstørrelse og ditt behov for stivhet og fleksibilitet.
Dekk:Gravelsykkel bruker vanligvis brede dekk for å gi bedre grep på grusveier og stier. Du bør velge dekk som passer til terrengtypen du vanligvis sykler på.
Girsystem:Gravelsykkel har vanligvis et bredt girutvalg som gjør det enklere å takle forskjellige terreng. Du bør velge et girsystem som passer til dine behov for hastighet og terreng.
Bremser:Gravelsykkel har vanligvis skivebremser som gir bedre bremsekraft på alle typer terreng. Du bør velge bremser som passer til din sykkelstil og terreng.
Komfort: Gravelsykkel har vanligvis en oppreist kjørestilling og mer demping enn en racersykkel.Du bør velge en sykkel med en komfortabel passform for din kropp og sykkelstil.
Tilbehør: Gravelsykkel kan være utstyrt med forskjellig tilbehør som bagasjebrett, sykkelveske, sykkellykt og mer. Du bør velge tilbehør som passer til dine behov for sykkeloppsett.
Pris: Gravelsykkel kan variere i pris fra noen tusenlapper til titusenvis av kroner. Du bør velge en sykkel som passer til ditt budsjett og dine behov for funksjonalitet og kvalitet.
Komponenter til gravelsykkelen
RAMMEGEOMETRI
Selv om gravelsykklene ligner på cyklocross sykler, er det noen unntak som skiller dem fra hverandre. For det første har den en mer avslappet kjørestilling. En oppreist kjørestilling har flere fordeler - den er mindre aggressiv, som reduserer utmattelse på rygg og skuldre, forbedrer synligheten og skaper en mer stabil kjøremåte. Et høyere styre og skrånende overrør skaper en mer oppreist kjørestilling. Kranken sitter lavere og akselavstanden er også lengre sammenliknet med andre sykler; å ha lengre akselavstand og lavere krankhøyde resulterer mer kontrollert, selvsikker og en mer stabil kjøring - spesielt viktig i ujevnt terreng. Selv om det ikke ser ut som en stor forskjell sammenliknet med andre sykler, gjør disse små tilpasningene en enorm forandring av sykkelen og hvordan den håndterer utfordringer.
STYRE
En gravelsykkel har gjerne et bredere styre med mer utsving enn du finner på tradisjonelle landeveissykler. Den mest overbevisende grunnen til å oppgradere fra et tradisjonelt bukkestyre til et mer spesialisert styre er bedre kontroll og stabilitet. Kort fortalt viser det seg slik at bredere styre, gir mer kontroll sammenlignet med styre designet for landeveissykling, som opprinnelig er konstruert for høy hastighet og effektivitet. Et ekstra bredt styre skaper en mer naturlig posisjon for folk flest (spesielt terrengsyklister) og gir stabilitet og kontroll i utforkjøringer. Å holde hendene nede i bukken mens du sykler på tekniske overflater, gir mer kontroll.
HJUL OG DEKK
Større dekk er kanskje den viktigste forskjellen på en gravelsykkel og en landeveissykkel. Det er viktig å velge riktig dekk for å få mest mulig ut av sykkelturen. Vårt utvalg av gravelsykler leveres med lettrullende allround-dekk som standard, men det er mulig til å sette opp en gravelsykkel med alt fra 32 mm slicks til mulighet for bredere knastedekk opp mot 48 mm bredde. Det åpner for mange muligheter, med lettrullende slicks som gjør sykkelen raskere på landeveien, eller bredere dekk med grovere mønster som er mer egnet for ujevne grusveier og stier. Hvis du ikke er sikker på hvilket terreng du vil sykle, er 38 mm allround-dekk et flott utgangspunkt til du finner ut av det. Hvis du trenger å bytte dekk regelmessig, er det mulig til å investere i et ekstra hjulsett med forskjellige dekk for å gjøre det lettere å bytte. Det er litt dyrere, men hvis du tar deg råd til det, vil det være mer fleksibelt uten at du må stresse frem og tilbake. De fleste grusdekk har en lettrullende midtre slitebane med en seigere, gripende knotter på dekkets skulder for å forbedre kontrollen på ujevnt underlag. Slangeløse dekk finnes også ofte på grussykler, da tetningsvæsken gir en viss forsikring mot punkteringer, samtidig som det gir muligheten til å sykle med lavere lufttrykk for økt grep.
GIR
Gravelsykler har girsystem med flere utvekslinger du kan velge mellom, noe som gir deg den ideelle innstillingen for alt fra høye hastigheter i flatere partier på asfalt, til lettere gir for bratte stigninger på grus eller sti. Gravelsykler kommer med enten ett eller to krankdrev. To drev gir gjerne større spenn mellom letteste og tyngste gir, samtidig som avstanden mellom girene er mindre. Flere sykler kommer med bare ett drev foran og en 11- eller 12-delt kassett bak. Da får du et enklere, lettere og mer driftssikkert drivverk, men nesten samme spenn som tidligere mellom letteste og tyngste gir. Gravelsykler med ett krankdrev egner seg godt om du vil sykle mye på grove grusveier og litt sti, mens syklene med to krankdrev egner seg om du vil sykle en blanding av grus og asfalt.
BREMSER
Gravelsyklene har kraftige skivebremser som gir bedre kontroll på grusveier. Dette resulterer bedre bremsekraft, økt pålitelighet og plass til større dekk. Skivebremsers evne til å håndtere ugunstige forhold er kanskje den avgjørende faktoren. Skivebremsene til gravelsykkelen blir ikke påvirket av regn og gjørme sammenlignet med felgbremser. Skivebremser er det beste valget for grus sykling. Det eneste spørsmålet som gjenstår er om bremsene er mekaniske eller hydrauliske. Det kommer vanligvis an på budsjett, men hydrauliske skivebremser er foretrukket på grunn av overlegen ytelse, men uansett så får du fortsatt alle fordelene med skivebremser.
Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui. Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum.
Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui. Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum.

Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui. Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum.
Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui. Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum.
